Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Historiaa

(katkelma Keskisuomalaisen lehtikirjoituksesta 24.11.1968):
" Jyväskylän Studiokuoro, kaupungin kuoroparven nuorin, on ambitioistaan tietoinen ja yritteliäs kamarilaulun ystävien yhteenliittymä. Sen perusti dipl.urkuri Matti Vainio Keski-Suomen maakuntaradion yhteyteen tietäen hyvin, että niin Jyväskylässä kuin maakunnassakin on jo entuudestaan paljon kuoroja. "Aika tulee näyttämään kuinka ja millä tavalla tarpeellinen Studiokuoro on", hän lyhyesti toteaa.

 

Alkutaival

Kun kapellimestari Jukka Hapuoja aloitti työnsä Jyväskylän orkesterissa, perustettiin hänen toimestaan vuonna 1959 Orkesteriyhdistyksen kuoro, joka ansiokkaasti toimi hänen johdollaan lähinnä suuria kuoroteoksia esittäen. Ohjelmistoon sisältyi silti myös a cappella -ohjelmistoa. Konsertteja pidettiin myös maakunnassa ja kummikaupungissa Eskilstunassa. Jukka Hapuojan siirryttyä Kotkan orkesteriin kuoron johtajana toimi vuoden kapellimestari-säveltäjä Ahti Karjalainen.

Vuoden hiljaiselon jälkeen dir.mus. Matti Vainion aloitteesta perustettiin vuonna 1968 Keski-Suomen maakuntaradion yhteyteen Studiokuoro, jonka laulajistoon osa Orkesteriyhdistyksen kuorosta siirtyi ja näin tiivis ja monipuolisen antoisa Studiokuoron taival on jatkunut tähän saakka.

 

Kuoronjohtajat

Jyväskylän Studiokuoron perusti vuonna 1968 Matti Vainio, joka myös johti kuoroa kaksikymmentä vuotta. Hänen seuraajakseen tuli vuonna 1988 Ingegärd Forstén. Syksystä 1993 lähtien kuoroa on johtanut FM Hannu Ikonen.

Matti Vainio on kuoron perustaja ja pitkäaikainen johtaja. Hän perusti kuoron paikallisia tarpeita tyydyttämään eli tekemään nauhoituksia maakuntaradiolle Keski-Suomeen. Matti Vainio nosti aina innostavalla otteellaan ja taidollaan kuoron kukoistukseen.

Ingegärd Forstén (nyk. Lindroth) jatkoi ansiokkaasti kuoron johtajan tehtävissä Matti Vainion jälkeen. Hän on toiminut myöhemmin myös äänenmuodostuksen apuna kuorossa.

Hannu Ikonen on johtanut kuoroa vuodesta 1993 alkaen. Hannun aikana kuoro on laajentanut ohjelmistoaan myös gospel-, jazz- ja oopperamusiikkiin. Hannun avustuksella myös vieraileville kuoronjohtajille on annettu tilaa kuoron toiminnassa. Viimevuosina Hannu on kunnostautunut tekemään useita sekakuorosovituksia, joita kuoro ahkerasti mielellään esittää.