Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ulkomaille mieli halajaa...

Studiokuoro on pyrkinyt tekemään ulkomaanmatkoja noin parin vuoden välein.
Kuoro on myös toiminut ahkerasti isäntänä usealle vierailevalle kuorolle.
Näin on saatu arvokkaita kontakteja kuoroihmisten välille yli valtakunnan rajojen.

 

Varsova, Puola 2016

Kuoro osallistui 19.-22.5.2016 7th INTERNATIONAL CHOIR FESTIVAL, jossa pidettiin 3 konserttia.

Madrid, Espanja 2014

Kuoro vieraili Garoé kuoron vieraana Madridissa konsertoimassa kesäkuun alussa 2014 

Budapest, Unkari 2011

Joulukuun vaihteessa 1.-4.12 2011 kuoro osallistui adventti- ja joululaulufestivaaliin Budapestissä

11th Advent & Christmas Songs Festival.

Pietari, Venäjä 2010

Kesäkuussä 2010 kuoro matkusti Petariin konsertoimaan.

Mannheim, Saksa 2009

Kesäkuussa 2009 kuoro piipahti konsertoimassa Mannheimin alueella Saksassa. Pääkonsertti pidettiin PFARRKIRCHE ST. ELISABETH, LANDAUHORST. Ohjelmistossa keskisuomalaista kuoromusiikkia sekä gospel musiikkia, joka sai erittäin hyvän vastaanoton myös pääsiäisenä Jyväskylän Kaupunginkirkossa pidetyssä konsertissa. :-)

Bryssel, Belgia 2008

40-vuotisjuhlaansa juhlinut Jyväskylän Studiokuoro esiintyi EU:n "pääkaupungissa" kolmessa virallisessa tilaisuudessa. Lisäksi kuoro antoi toreilla ja turuilla useita spontaaneja, muutaman laulun mittaisia musiikkimakupaloja brysseliläisille ja sadoille turisteille. Esiintymiset aloitettiin pääkonsertilla Kuninkaallisessa kappelissa, joka on nykyään protestanttinen kirkko. Konsertti koostui suomalaisten säveltäjien kuoroteoksista ja kansanlauluista. Yleisön kommenteissa kehuttiin kuoron hienoa nyanssointia koko äänialueella. Kuoronjohtaja Ikonen taas kehui kirkon loistavaa akustiikkaa ja kuorolaiset olivat samaa mieltä. Kuoro esiintyi kahtena muuna iltana kahdessa kirkossa aivan Brysselin keskustassa. Esitykset oli rakennettu osaksi jumalanpalvelusta, jossa kuoro esitti katoliseen jumalanpalvelukaavaan kuuluvat messun musiikkiosuudet. Lauluiksi oli valittu mm. vanhoja suomalaisia virsiä 1700-luvun virsikirjasta. Studiokuoro vieraili myös Euroopan parlamentissa, jonne sen oli kutsunut Euroopan parlamentin koulutus- ja kulttuurivaliokunnan varapuheenjohtaja Hannu Takkula.

Eskilstuna, Ruotsi 2007

Studiokuoro kutsuttiin edustamaan Jyväskylän kaupunkia Eskilstunaan (Linkki), kun ruotsalaisessa ystävyyskaupungissa vietettiin Ruotsin-Suomalaisten keskusliiton 50-vuotisjuhlaa ja samalla juhlittiin 90-vuotiasta Suomea ja Jyväskylän ja Eskilstunan 60-vuotista ystävyyskaupunkitaivalta. Eskilstunassa oli samaan aikaan myös FinnForum VIII (Linkki) tapahtuma, jossa kuoro esiintyi. Ohjelmistossa oli perinteisiä suomalaisia ja keskisuomalaisten säveltäjien kuoroteoksia. Kuoron vastaanotto oli erittäin lämmin ja järjestelyt toimivat hyvin. Pääjuhlassa, joka sateen vuoksi siirrettiin urheilustadionilta urheiluhalliin, saimme paljon kiitosta.

USA tour 2000

Studiokuoro teki kesällä 2000 Amerikan kiertueen. Ohjelmistossa oli perinteisiä suomalaisia kuoroteoksia ja gospel-musiikkia. Samalla syntyi uusia musiikkikontakteja, joiden myötä on keskisuomeen saatu järjestettyä erilaisia musiikkitapahtumia.

Saksan kiertue 1994

Studiokuoro oli Saksan kiertueellaan myös Jyväskylän ystävyyskaupungin Potsdamin Sing Akademien vieraana vuonna 1994. Lisäksi kiertueella esiinnyttiin Berliinissä, Göttingenissä ja Ratingenissa. Kuoron kanssa kiertueella oli Jyväskylän Kamariorkesteri kapellimestarinaan Ari Rasilainen.

Myöhemmin vastavierailulla ystävyyskaupungistamme oli Potsdam Sing Akademie, joka on lähes satahenkinen sekakuoro. Esitimme yhdessä Mendelssohnin Elias-oratorion. Orkesterina toimi Jyväskylän Sinfoniaorkesteri.